24-08。瞬間漲水 Overstroming

昨天傍晚下了一場豪雨,我家附近的馬路瞬間漲水。

初是聽到底樓的馬桶和廚房的流理台的通水口「哄哄」地作響,後來看到外頭竟然發生小水災,一時無法排掉的水積在路上,甚至漲到行人道上來了。當時巴特已經出去幫同事搬家,家里只有我和兩個女兒。呵呵,小孩真不知天高地厚,聽到漲水就趕快跑出去看,看到附近的小朋友都出來玩水,她們也湊一份。整條路上都可以看到大人撐傘出來看過究竟、大家議論紛紛,小孩則玩得不亦樂乎。

八點多,好不容易才把兩隻小頑皮抓回來洗澡,再送上床睡覺。待巴特近九點回到家里時,路上的水已經排完,一切又恢復原狀了。

根據新聞報導,今年八月比往常多雨。夏天還沒過去,但天氣已經跟秋天差不多,我又得開始準備保暖禦寒的衣服了。


Gisteravond heeft het erg geregend. De weg voor mijn huis werd opeens overstroming. 

Eerst hoorde ik het lawaai van het toilet en keuken, later zag ik overstroming op de weg voor mijn huis. De beweging van het water maakte het lawaai. Op dat moment was Bart bij zijn collega helpen voor een verhuizing en ik bleef thuis met onze twee dochters. Ze waren echt blij toen ze overstroming zagen en gingen buiten spelen. Kinderen hebben toch geen zorgen over dit probleem maar volwassennen wel. Bijna alle buren gingen op straat kijken hoe het gaat.

Na acht uur heb ik twee meisjes van buiten afgehaald en direct daarna gaf ik hun een douche voordat ze naar bed gingen. Toen Bart rond negen uur thuis was, was het water op de weg weg en alles zoals normaal. 

Volgens het KNMI heeft augustus van dit jaar enorm veel regen. De zomer is nog niet voorbij maar het weer is als de herfst. Ik denk dat ik mijn winterkleren zal klaarleggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.